Telefonszám: +36-70-314-4958 vagy +36-70-310-1201. Email: info@humaninnov.hu

Az ugrálóvár hatása gyerekekre

Melyik gyerek ne szeretne ugrálni? Nem hiszem, hogy túl sok jelentkező lenne erre a kérdésre, hiszen a gyerekeknek nagyon nagy a mozgás igényük, és nehéz őket lefárasztani.

Az ugrálóvár használata mindamellett, hogy mosolyt csal az arcukra,  egy nagyon hatásos mozgás tevékenység a számukra. Erősíti az izmokat és a csontokat, fejleszti a mozgást és a koordinációt, csökkenti a test zsírtartalmát. Ezzel a felsorolással csak pár dolgot említettem meg a sok jó hatás közül.

Sajnos a mai modern világban a gyerekek egyre kevesebbet mozognak. A számítógép és a különböző okos készülékek nagyon le tudják ragasztani a gyerekek figyelmét, és akár képesek egész nap a monitort bámulva ülni a szobában.

Nagyon jó és élvezetes lehet egy családi séta, természetjáró kirándulás, ami a családot is közelebb hozza egymáshoz, nem is beszélve a rendes mozgásról, nem csak az ujjbegyek fárasztásáról.
Tavasztól őszig nagyon sok rendezvény van országszerte. Érdemes inkább a szabadba, de legalábbis közös programra vinni a gyerkőcöt/gyerkőcöket.
Meg fognak lepődni rajta, hogy egy-egy ilyen programon felállított ugrálóvárban is mennyire jól tudják magukat érezni.

Véleményem szerint a gyerekeket inkább a valós, létező dolgok felé kell noszogatni. Az okostelefonok, a számítógép és a videójátékok egy nem létező, alternatív valóságba szippanthatják őket. Ha már fiatalkorban rendszeresen visszük a gyermeket a szabadba és hozzászoktatjuk a mozgáshoz, az emberekhez való élő kommunikációhoz és kapcsolatokhoz, akkor egy sokkal szociálisabb, a való világban jobban helytálló kamaszt fogunk kapni, amivel magunknak, és a társadalomnak egyaránt jót teszünk.

Rendezvényeken, mielőtt felengedjük gyermekünket egy ugrálóvárra vagy légvárra, mindenképpen győződjünk meg arról, hogy az a játék biztonságosan van telepítve és van érvényes TÜV engedélye. Így a gyerekek biztonságosan élvezhetik az ugrálóvár jó hatásait.

A mi ugrálóváraink és játékaink is több rendezvényen is részt vesznek országszerte. A helyszínekért és az időpontokért érdemes néha ellátogatni a facebook oldalunkra.

 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..