Telefonszám: +36-70-314-4958 vagy +36-70-310-1201. Email: info@humaninnov.hu

Az ugrálóvár terhelhetősége

kislány ugrálóvárban

Már írtunk korábban is hasonló cikket, de úgy gondolom, hogy ez olyan téma, amit nem árt minden szezonban felfrissíteni. Most nagyon sok rendezvény van országszerte, érdemes tudni azokat az információkat, amiket most a cikkben megosztunk.

Minden ugrálóvárnál van egy súlyhatár, ami felett már nem szabad tovább terhelni.

Mi történik ha túl van terhelve egy ugrálóvár? Sajnos akár el is dőlhet, vagy valahol megsérülhet az anyag és nagyon gyorsan leereszthet. Gondolom azt nem is kell részleteznem, hogy ez mennyire baleset veszélyes.

Leeresztett légvár

 

 

 

 

 

 

Az ugrálóvár mellett álló kezelő személynek pontosan tisztában kell lenni azzal, hogy a játék mekkora súlyt bír el, és hány személlyel használható biztonságosan. Ezeket mindig szigorúan be kell tartani.

Sajnos előfordul, hogy több személyt engednek be , mint a megengedett. Legyünk körültekintőek, mielőtt gyermekünket egy ugrálóvárra vagy légvárra engedjük.

Sokan nem tudják, de egy ugrálóvárnak is kell, hogy legyen érvényes műszaki vizsgája. Sőt egy önkormányzat csak akkor adhatja ki az engedélyt az üzemeltetőnek, ha megbizonyosodott róla , hogy annak a játéknak van érvényes TÜV vizsgája. A 7/2007. (I. 22.) GKM rendelet a mutatványos berendezések biztonságosságáról című jogszabály a következőt mondja ki: 6. § (1)7 A mutatványos berendezés üzemeltetője részére közterület-használati engedély csak hatályos megfelelőségi tanúsítvány alapján adható ki.
Érdemes tudni, hogy helytelenül és törvényt szegő módon jár tehát el az az önkormányzat, amely úgy ad ki közterület-használati engedélyt, hogy nem bizonyosodik meg arról, hogy a közterületen felállított és használt eszközök rendelkeznek-e érvényes műszaki megfelelőségi tanúsítvánnyal. Ennek híján ilyen eszközt üzemeltető vállalkozás számára közterület-használati engedély a törvény szerint nem adható ki.

Fontos megjegyeznünk azt is, hogy bármilyen jó minőségű is a légvár, akkor is szükség van szülői felügyeletre. A megfelelő minőségű játékok teljes mértékben biztonságosak, de máshol sem hagynák magukra a gyerekeket a szülők, így az ugrálóvár sem lehet kivétel ezalól és a gyerek is nagyobb biztonságban érzi magát, ha a szülő is ott van.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..