Telefonszám: +36-70-314-4958 vagy +36-70-310-1201. Email: info@humaninnov.hu

Biztonságos szórakozás

nagy_csuszdas_legvar

Azt hiszem mindenki egyet ért azzal, hogy gyermekeink biztonsága a legfontosabb. Ennek ellenére sajnos még mindig gyakran találkozunk olyan lepusztult, szakadt, szabálytalanul telepített légvárakkal, amikre nem szabadna felengedni egy gyermeket sem, mert akár életveszélyes is lehet.

A játékot kültéren biztonságosan kell telepíteni, itt fontos a megfelelő szakértelem.
Van néhány szabály, amit mindenféleképpen be kell tartani. Hiszen így az alapvetően szórakoztatásra készült építmények szórakoztatnak is, mindenféle kellemetlen incidens nélkül és mindenki jó élménnyel térhet haza.

Az üzemeltető részére a legfontosabb szabály az, hogy a légvárat minden lehetséges
rögzítési ponton le kell rögzíteni vasakkal, úgy, mint a sátrat. Ez nagyjából azt is jelenti, hogy többségében kizárólag fűre lehet telepíteni, hiszen betonon nehezen tudjuk rögzíteni. Miért is olyan fontos ez, hogy megfelelően legyen rögzítve a játék? Csak gondoljunk bele milyen kiszámíthatatlan időjárások vannak mostanában, egyik pillanatban még gyönyörűen süt a nap, a másik pillanatban pedig már hatalmas vihar van. Egy rögzítetlen légvárba nagyon könnyen belekap a szél, ezért nem tart sokáig, hogy felboruljon. De ha nincs is vihar, csak egy erősebb szél, akkor sem biztonságos a rögzítetlen légvár. Erre nagyon oda kell figyelni, hogy mennyire van rögzítve a játék.

A másik fontos dolog még, hogy van e a játéknak érvényes műszaki vizsgája. Ha van, akkor azt a táblát, tanúsítványt az üzemeltetőnek ki kell tennie a helyszínen, hogy a szülők tudják, hogy meddig érvényes a műszaki vizsga. Ebben a vizsgakönyvben rögzítve van, hogy egyszerre hány gyermek használhatja a játékot, erre is oda kell figyelnünk. Nem véletlenül van ez megszabva. Mielőtt felengedjük gyermekeinket egy légvárra bizonyosodjunk meg róla, hogy van érvényes műszaki vizsgája a játéknak. Arról is , hogy van-e olyan felügyelő, aki a létszámokat, súlyhatárokat ellenőrzi. Sokan nem is tudják, hogy a légváraknak is rendelkezniük kell műszaki vizsgával.

Amiket még érdemes betartani, kerülendő az étel- és italfogyasztás is a légvár használata közben – egy félrenyelt rágó, vagy cukor nagy galibát okozhat. Azt hiszem, azzal mindenki tisztában van, hogy bármilyen szúró- és vágóeszköz is tilos ugrálás közben, hiszen  nemcsak a várat, de egymást is felsérthetik vele a gyerekek.
Vannak olyan speciális légvárak, amik csúszdával vannak felszerelve, ahol tilos fordított irányban haladni, hiszen így könnyen balesetveszélyes helyzetek alakulhatnának ki.

Nézzük meg alaposan, hogy milyen légvárra engedjük fel gyermekünket, néhány percet vesz igénybe, hogy megnézzük a rögzítési pontokat, illetve az érvényes műszaki vizsgát.

 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..