Telefonszám: +36-70-314-4958 vagy +36-70-310-1201. Email: info@humaninnov.hu

Karácsonyi hagyományőrzés népi fajátékokkal

Egyre közelebb kerülünk a karácsonyhoz. Hamarosan a hideg téli utcákat a karácsonyi fények díszítik. A népi fajátékainkat sokan ismerik már, viszont az adventi fajátékokat kevesebben. Ezeket szeretnénk most bemutatni. Azon dolgozunk, hogy ezek az ügyességi és logikai játékok ne merüljenek feledésbe. A gyerekeknek nagy élményt nyújt kipróbálni ezeket a fából készült hagyományőrző játékokat. Folyamatosan újítjuk és bővítjük a készletünket, hogy minél nagyobb választékkal építhessünk népi falut. Népi fajátékainkat pár éve néhány karácsonyi kiegészítővel bővítettük. Íme, a hinta rénszarvas, az adventi dobáló, és a Mikulás-labirintus.

A teljes népi fajátékok csomag tartalma: karikadobó, malom, sajtlabirintus, fa kosaras körhinta, hordó lovaglás, csigafuttató, horgászás, gólyaláb, erőpróba, csirkepofozó, lápjáró, lovashuszár, szekérverseny.

Ezek a népi fajátékok időtállóak és egyszerre szereznek örömöt kicsiknek és nagyoknak, de nagyon fontos a karbantartásuk is. A szórakozás mellett számunkra első a biztonság, ezek a játékok folyamatos karbantartást igényelnek. Megviseli őket a rendszeres használat és, hogy több ezer gyermek kezében megfordulnak. Minden darabra odafigyelünk, így egyenként újítjuk meg játékaink. Ezzel elkerülhetjük, hogy bármelyik gyereknek rossz élmények maradjanak a fajátékokkal kapcsolatban és csak a vidám percek maradjanak.

A gyerekeknek nagy élmény megismerkedni ezekkel a hagyományokkal, a felnőtteknek pedig eszükbe juthatnak a régmúlt gyermekkor emlékei. Minden korosztály számára élvezetes, ezek a játékok vesszőből és fából készültek, mindegyik egyedi, kézzel készítésű. A jó élmény mellett ezek készségfejlesztő játékok is és emellett nagyszüleink hagyatékát is továbböröklik a gyermekek. Emellett pedig vannak úgynevezett erőpróba játékok is, amik lehetőséget nyújtanak arra, hogy szórakozva megtudhassuk, hogy mire is vagyunk képesek. Rohanó világunkban és a néha követhetetlen technikai fejlődés mellett biztosan mindenkinek jólesik visszatérni a gyökerekhez.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..