Telefonszám: +36-70-314-4958 vagy +36-70-310-1201. Email: info@humaninnov.hu

Légvárbérlés – biztonságos szórakozás

Azt hiszem, most már tényleg azt mondhatjuk, hogy itt a tavasz. Nagyon vártuk már. Kezdetét veszi az idei szezon. Egyre több rendezvény lesz, ahol megjelennek a légvárak, ugrálóvárak, hogy a gyerekek is jól szórakozhassanak.

Továbbra is azt valljuk, hogy első a biztonság. Ezért még szezon elején szeretnénk felhívni a figyelmet néhány fontos dologra, akár légvárbérlés előtt, vagy akár szülőként, hogy mire is figyeljünk, mielőtt a gyerekek felmennek egy játékra.
Sajnos nagyon sok olyan játék van kint a rendezvényeken, amiknek nem lenne szabad, mert nem biztonságos.

Az üzemeltető részére a legfontosabb szabály az, hogy a légvárat minden lehetséges
rögzítési ponton le kell rögzíteni vasakkal, úgy, mint a sátrat. Ez nagyjából azt is jelenti, hogy többségében kizárólag fűre lehet telepíteni, hiszen betonon nehezen tudjuk rögzíteni. Miért is olyan fontos ez, hogy megfelelően legyen rögzítve a játék? Csak gondoljunk bele milyen kiszámíthatatlan időjárások vannak mostanában, egyik pillanatban még gyönyörűen süt a nap, a másik pillanatban pedig már hatalmas vihar van. Egy rögzítetlen légvárba nagyon könnyen belekap a szél, ezért nem tart sokáig, hogy felboruljon. De ha nincs is vihar, csak egy erősebb szél, akkor sem biztonságos a rögzítetlen légvár. Erre nagyon oda kell figyelni, hogy mennyire van rögzítve a játék.

Amire szülőként még figyelnünk kell, hogy a kiválasztott játéknak van-e érvényes műszaki vizsgája. Sokan nem is tudják, hogy ezekre a játékokra is kell műszaki vizsga. Ennek hiányában nem is lenne szabad üzemeltetni a játékot. Ezt a tanúsítványt az üzemeltetőnek ki tennie látható helyre. Ebben a vizsgakönyvben rögzítve van, hogy egyszerre hány gyermek használhatja a játékot, erre is oda kell figyelnünk. Nem véletlenül van ez megszabva. Bizonyosodjunk meg arról is, hogy van-e olyan felügyelő, aki a létszámokat, súlyhatárokat ellenőrzi.
Nézzük meg alaposan, hogy milyen légvárra engedjük fel gyermekünket, néhány percet vesz igénybe, hogy megnézzük a rögzítési pontokat, illetve az érvényes műszaki vizsgát.

Számunkra első a biztonság, és erre nagyon odafigyelünk. Légvárbérléssel kapcsolatban a következő linken tájékozódhat.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..