Telefonszám: +36-70-314-4958 vagy +36-70-310-1201. Email: info@humaninnov.hu

Mennyire népszerűek a Népi fajátékaink?

Népi fajátékok karbantartás 1

Ha csak egy szóban kellene megválaszolnunk a fenti kérdést, az a nagyon lenne. A népi fajátékok jelentős múltra tekintenek vissza. Az idősebbek még emlékeznek rá, hiszen akkor nem voltak okostelefonok, számítógépek, szebbnél szebb színes játékok. Valamivel viszont mégis játszani kellett. A fiataloknak pedig egy kis ízelítő a múltból.

Az elején furcsának tűnhetnek ezek a játékok, de szinte kivétel nélkül megszereti mindenki a természetes játékokkal való szórakozást.
Megtapasztalják, hogy nem csak a számítógépek és a mobiltelefonok, elektronikus kütyük lehetnek szórakoztatóak.

A népi fajátékoknak rengeteg előnye van.

Többek között az, hogy a gyermek és a szülő együtt tud játszani, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a felnőttek egyedül is szívesen használják őket.
Ezek általában olyan aktív együttműködésre késztető játékok, amelyek konstruktívak, elgondolkodtatók, egy kis elmélyülésre, nosztalgiázásra is alkalmasak. Gyakran a nagymamák-nagypapák játszanak az unokáikkal, és mivel ezek a játékok nekik jó eséllyel gyerekkori emlékek, sokkal érthetőbb és valóságosabb nekik, mint mondjuk bármelyik modern eszköz egy vidámparkból.
A szülők is szívesebben jönnek oda, és játszanak közösen a gyerekekkel.

Mostanában sok rendezvényt szerveznek a régi hagyományok témakörében, többek között különböző népzenei-néptáncfesztiválokat, vagy helyi jellegzetességeket, hagyományokat bemutató fesztiválokat. A nyakunkon az ősz,  a borfesztiválok időszaka. Ez is egy hagyomány, talán ezért is inkább a népi fajátékainkkal szoktunk részt venni ezeken a fesztiválokon.

Különös figyelmet tekintünk arra, hogy népi fajátékainkkal biztonságosan lehessen játszani, ezért folyamatosan karbantartjuk őket. Az esztétikai szempontokon túl megelőzhetjük ezzel, hogy bármelyik lurkó kezébe szálka menjen. Ezzel elkerülhetjük, hogy bármelyik gyereknek rossz élmények maradjanak a fajátékokkal kapcsolatban és csak a vidám percek maradjanak.

Milyen játékokat tartalmaz csomagunk? Megtalálható a:

  • karikadobó, malom, sajtlabirintus, fa kosaras körhinta, hordó lovaglás, csigafuttató, horgászás, gólyaláb, erőpróba, csirkepofozó, lápjáró, szekérverseny,hordó célba dobás,\”Toldi\” erőpróba.

A népi fajátékok könnyedén beilleszthetők olyan programokba, rendezvényekbe, ahol elsődlegesen a hagyományok, a népi kultúra értékei, elemei állnak a középpontban.

Bérléssel kapcsolatban a lenti linken található bővebb információ:

http://www.legvarsziget.hu/nepi-fajatekok/

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..