Telefonszám: +36-70-314-4958 vagy +36-70-310-1201. Email: info@humaninnov.hu

Az ugrálóvár bérlés buktatói

Manapság már nem elérhetetlen szolgáltatás az ugrálóvár bérlés, sőt könnyedén bérelhetünk, akár egy családi vagy céges rendezvényre. Gyermekeink legtöbbször csak nagyszabású rendezvényeken vehetik igénybe az ugráló illetve légvárak használatát.

Mik az alapvető tudnivalók ezzel kapcsolatban és mire érdemes figyelni?  Ebben próbálunk ezzel a cikkel segíteni.

Sokan nem tudják, hogy milyen előírásokat kell betartani az üzemeltetésre vonatkozóan, illetve milyen komoly feltételeknek kell egy ugrálóvárnak megfelelnie.  Sajnos gyakori példa, hogy a legolcsóbb ajánlatra mennek rá , de ezek nem minden esetben felelnek meg a hatályos TÜV engedélyeknek.

Az is nagyon fontos, hogy hány főre számíthatunk a rendezvényen, hányan fogják használni a játékot, illetve ki a célközönségünk, akik igénybe veszik az ugrálóvárat. Tehát, ha tudjuk a létszámot, akkor a célcsoporttól függően (hiszen nem mindegy, hogy csak a gyerekekre, vagy a felnőttekre is kell gondolnunk) ki tudjuk választani a megfelelő méretű légvára(ka)t.

Nagyon fontos, hogy legyen egy kezelő személy, aki kontrollálja az ugrálóvár használatát. Figyel arra, hogy hány személy használja egyszerre a játékot. Ha a megengedett létszámtól többen vannak benne, az már baleset veszélyes.

Ami még szintén nagyon fontos, hogy megfelelően legyen telepítve az ugrálóvár. Ha esetleg viharosra fordul az időjárás, akkor se kapja fel a játékot a szél. Tehát az ugrálóvárat minden ponton rögzíteni kell, hogy az stabil legyen. Minden ugráló és légvár 38 Km/h-s szélerősségig használható, ezen túl le kell engedni a játékot. Nálunk többször előfordult már, hogy olyan szélerősséget mértünk, hogy le kellett eresztenünk a játékot.

Fontos még, hogy a játéknak legyen érvényes TÜV , azaz működési engedélye. Az ugrálóvárakat 3 évenre kell műszaki vizsgáztatni.

Igazából, ha pontosan tudjuk a rendezvényünk célját és a látogatók számát, akkor már csak pár dologra kell odafigyelnünk ahhoz, hogy a rendezvényünket sikeresen meg tudjuk támogatni egy, vagy több ugrálóvárral.

Cikkeink között számtalan hasznos információt talál az ugrálóvárakról és üzemeltetésükről.

Amennyiben további információkra is szüksége lenne ezekkel a csodás játékokkal kapcsolatban, bátran keressen minket!

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..