Telefonszám: +36-70-314-4958 vagy +36-70-310-1201. Email: info@humaninnov.hu

Népi fajátékaink szezonra felkészítve

Népi fajátékok karbantartás 1

Örömünkre, népi fajátékaink egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ezek a játékok jelentős múltra tekintenek vissza. Az idősebbek még emlékeznek rá, a fiataloknak pedig egy érdekes élmény a mai számítógépes világban. 

Mivel a rendezvényeken nagy az érdeklődés a népi fajátékokra, így eléggé megviseli őket a rendszeres játék. Több ezer gyerek és felnőtt kezei között fordulnak meg évről évre ezek a népi fajátékok. Minden darabra odafigyelünk, így egyenként újulnak meg játékaink. Mielőtt elkezdődne a szezon alaposan lecsiszoljuk őket, lelakkozzuk, hogy biztosan ne legyen semmilyen baleset játék közben. Nekünk is öröm ezekkel a darabokkal foglalkozni és látni azt, hogy milyen boldogságot tudunk elhozni ezzel kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A népi fajátékok csomag sokféle játékból áll. A gyerekek körében egyik legkedveltebb eleme a négykosaras körhinta. Ennek azonban 25 kg/fő a súlyhatára, tehát csak egészen kis gyermekek tudják használni. Ezért leginkább az óvodás korosztály számára ajánljuk. Nekik remek szórakozást nyújt még a csigafuttató, a szekér – és a huszárverseny.  Ráadásul a többi gyerekkel közösen tudják játszani, így hozzászoknak a csoportban való együttműködéshez is.

Fontos megemlítenünk, hogy a kosaras körhintákat új törvényi szabályozások miatt kizárólag statikai-mérnöki számításokkal lehet megkapni. A mi körhintáink már ezzel is rendelkeznek. Nálunk abszolút első helyen van a biztonság és, hogy a gyerekek jó élményekkel gazdagodva térjenek haza.

Népi fajátékaink között megtalálható még a karikadobó és a lapjáró is.

Nagyobb gyermekeknél, vagy felnőtteknél sincs gond, vannak nagyobb teherbírású játékaink is:

A hordólovaglás például 100 kg/főig használható; egy fa gerendán átbújtatott hordóra ülve kell a gerenda egyik végéről a másikra áthúznia saját magát kötéllel a használónak. Nehéz művelet, mivel a hordó a gerendán oldal irányban is billeg, így közben az egyensúlyát is meg kell tartania.

Például még a hordó célba dobás is – egy felállított fél hordóban képzett lyukon kell átdobni rongylabdákat. Amilyen egyszerű, olyan szórakoztató.

Illetve van még malom, a társasjáték nagyméretű változatban, és gólyaláb.

Ezek közül tényleg mindenki megtalálja azt a játékot, ami számára a legszórakoztatóbb.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .