Telefonszám: +36-70-314-4958 vagy +36-70-310-1201. Email: info@humaninnov.hu

Gondosan előkészített szórakozás

Egyre elterjedtebbek az ugrálóvárak, akár rendezvényeken, akár nagyobb kertekben a gyerekeknek. Egy idei felmérés szerint a szülők idén leginkább medencét, vagy kerti ugrálóvárat vásárolnak a csemetéknek. A különböző rendezvényeknek is állandó kelléke lett mára a légvár. De gondolt már arra, hogy hogyan is készülnek ezek a játékok?

Lehet, hogy elsőre nem is gondolnánk, de a légvárak készítésének minden lépése szaktudást igényel. Egyetlen gumijáték több tucat részből áll, ezeket megfelelő sorrendben és módon kell összeilleszteni. A szabás, varrás és díszítés minden   csínját eltanulhatják a szakemberek például egy hollandiai továbbképzésen. Hazánkban több cég is foglalkozik gyártással.
Gondos tervezés és előkészület előzi meg a gyártást, hiszen bármilyen hiba veszélyes lehet a gyerekekre, így mindent alaposan ki kell gondolni.
Meglepő lehet, de a légváraknak a rugalmasságát az biztosítja, hogy engedi a levegőt. Az elvesztett levegőt pedig egy kompresszor pótolja.
Fontos a precizitás, habár vannak olyan munkafolyamatok, amik hibái később javíthatóak, vagy “árengedménnyel” eladhatóak. Ilyenek lehetnek például festési hibák.
Az ugrálóvárak átlagosan 0,4 mm PVC anyagból készülnek, de vannak, amelyek az erősebb, 0,55 mm anyagból.

Fontos, hogy a várak strapabíróak legyenek, hiszen van, hogy a gyerekek reggeltől estig ki sem szállnak belőle, így általában dupla soros varrással készülnek az illesztések, egyes pontokon és a védő hevederek rögzítési pontjainál négy soros varrás a legeredményesebb. Emellett a várak anyaga égésgátló és lángálló.
Az elkészült várakat pedig tesztelni is kell, ha mindenféle teszten átmegy a termék, akkor kerülhet a polcokra.

Vannak előre legyártott termékek, melyek megrendelhetőek, de a légvárak formájának és mintájának csak a képzelet szabhat határt, hiszen majdnem bármilyen elképzelés megvalósulhat. Erre már többször mutattunk példákat, gondoljunk csak a koncertteremre vagy az óriás gumikacsára.
Azonban, mint a legtöbb terméknél, itt is megjelennek a silányabb minőségek, és a boltban kapható egynyári darabok sem hasonlíthatóak össze a bérelhető, strapabíró légvárakkal. Több éve foglalkozunk már ugrálóvárakkal és láttunk már szinte mindent. Silány minőséget, és olcsón bérelhető, de 6 gyerek után összedőlő légvárakat… olcsó húsnak híg a leve, ugye? De ezen gyermekeink biztonsága múlhat. Ezért érdemes a minőségi darabokat választani, amelyek más cégekkel ellentétben nálunk megtalálhatóak. Az évek alatt rájöttünk, hogy a legfontosabbak a minőség, a stabilitás, a biztonságosság.

 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..