Telefonszám: +36-70-314-4958 vagy +36-70-310-1201. Email: info@humaninnov.hu

A légvárbérlés buktatói

Egy nagyszabású rendezvény követelménye, hogy a felnőttek mellett a gyerekeket is jól szórakoztassuk. Erre ideális lehet egy légvár. De mik az alapvető tudnivalók ezzel kapcsolatban és mire érdemes figyelni?

Az egész ott kezdődik, hogy sokan nem tudják, hogy milyen előírásokat kell betartani az üzemeltetésre vonatkozóan, illetve milyen komoly feltételeknek kell egy légvárnak megfelelnie. Sajnos gyakori példa, hogy a legolcsóbb ajánlatra mennek rá, vagy egy ismerőstől kapnak egyet kölcsön. Ezek a légvárak nem minden esetben felelnek meg a hatályos TÜV engedélyeknek és sajnos még gyakrabban jellemző, hogy a tulajdonosok a megfelelő üzemeltetésről sem tudnak, vagy nem adnak róla tájékoztatást.
Tehát általános érvényű igazság, hogy légvárat csak megbízható forrásból, szerződéssel és kezelő személyzettel együtt béreljünk!
Elsőre csábító lehet a tény, hogy sokat spórolhatunk egy olcsón bérelt, vagy ingyen kölcsönadott légvárral, de sajnos nagyon nagy árat fizetünk érte, ha valami balul sül el a nem megfelelő minőségű légvár, vagy a helyes üzemeltetési ismeretek hiánya, esetleg nem alkalmazása miatt.

Azzal is tisztában kell lennünk, hogy hány főre számítunk a rendezvényen, illetve ebből a létszámból mennyien esnek bele a légvár célközönségét alkotó csoportba.
Ugyanis rendkívül kellemetlen, amikor akár órákat is sorban kell állniuk a gyerkőcöknek egy-egy ugrálóváras menetért, illetve fordítva sem ideális, ha mondjuk a három kibérelt légvárból kettő üresen áll.
Tehát ha tudjuk a létszámot, akkor a célcsoporttól függően (hiszen nem mindegy, hogy csak a gyerekekre, vagy a felnőttekre is kell gondolnunk) ki tudjuk választani a megfelelő méretű légvára(ka)t.

Ha nem jó helyről bérlünk és nincs kezelő személyzet, vagy inkompetensek és a gyerekeket nem kontrollálják, akkor káoszba fulladhat az egész.
Ugyanis ha nincs senki, aki figyel arra, hogy hány gyerek lehet egyszerre az eszközben és hogy mennyi ideig, akkor könnyen előfordulhatna, hogy egyesek órákig elugrándoznának, míg mások emiatt soha nem kerülnének sorra. Vagy csak túl sokan használnák egyszerre az eszközt, ami balesetveszélyes.

Azt is érdemes fontolóra vennünk, hogy a légvár(ak)on kívül is akarunk-e egyéb szórakozási lehetőséget biztosítani a gyerekeknek.
Ugyanis nagyon valószínű, hogy nem fogunk tudni mindenkit lekötni a légvárral, és ha nekik alternatív lehetőségeket tudunk felkínálni, akkor extra profitra tehetünk szert, illetve a résztvevők is maximális elégedettséggel fognak távozni a rendezvényünkről.
Alternatív szórakoztatásra tökéletesen alkalmas például a Segway, ami itthon még mindig kuriózumnak tekinthető, és pont ebben rejlik a nagy sikere is, ráadásul ezzel a felnőtteket és a gyerekeket is elérjük.

Igazából, ha pontosan tudjuk a rendezvényünk célját és a látogatók számát, akkor már csak pár dologra kell odafigyelnünk ahhoz, hogy a rendezvényünket sikeresen meg tudjuk támogatni egy, vagy több légvárral.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..