Telefonszám: +36-70-314-4958 vagy +36-70-310-1201. Email: info@humaninnov.hu

Most mutasd meg népi fajátékokkal!

Minden ember természeténél fogva szeret versengeni, szereti megmutatni, hogy mit is tud. Erre a gyermekek és a felnőttek is lehetőséget kaphatnak a népi fajátékokkal. Több olyan játék is van, ahol erőre és ügyességre is szükség van. Az úgynevezett erőpróba játékok lehetőséget nyújtanak arra, hogy szórakozva megtudhassuk, hogy mire is vagyunk képesek. Egy pallón egymással két játékos szembeáll, s két hatalmas karral, illetve a végén lévő szivaccsal kell egymást lelökni. Aki tovább fenn tud maradni, az a győztes.

A Toldi-erőpróbában mindenki megmutathatja, hogy milyen Toldi Miklós is lakik benne. Mindössze egy rúdra és vas karikákra van szükség. A játékosoknak egy kézzel kell kitartani egy rudat, amire folyamatosan karikákat pakolnak. Aki a legtöbbet bírja el, az lesz a legerősebb és egyben a játék nyertese. Ugye milyen egyszerűen hangzik? Azonban higgyék el, izzasztó mulatság. Az erős felnőtt férfiak kedvelt mulatsága.

Vannak olyan népi játékok, amik leginkább az ügyességi-, állóképességekre fókuszálnak. Ilyenek például a karikadobás, a gólyaláb.

A legjobb pedig ezekben a játékokban, hogy egyszerre többen is játszhatják.

karikadobógólyalábGólyalábbal, lápjárókkal lehet például sorversenyeket rendezni, amik jól építhetők be bármilyen rendezvénybe, ahol sorversenyeket szerveznek.

Ezek a népi játékok kreatívak és szórakoztatóak és hagyományőrző mivoltjuk is van. Rohanó világunkban és a néha követhetetlen technikai fejlődés mellett biztosan mindenkinek jólesik visszatérni a gyökerekhez, a természetben lenni és a gyerekeknek is megmutatni, hogy a sok elektronikai kütyü nélkül is jól lehet szórakozni.

A táblás játékok az elmét és a gondolkodást csiszolják, kézügyességet fejlesztenek – népszerűek az óriás malom, valamint a sajtlabirintus különböző formái.
Mint említettük, nemcsak a gyerekek számára lehet élmény ez a sok népi fajáték, de a felnőtteknek is tartogat mulatságos pillanatokat. Biztosan vicces lehet, ahogy mondjuk felnőtt férfiak próbálnak hordókon lovagolni, hátha még ezt egy-két sör után teszik.
Több olyan népi játék is fennmaradt, ahol csapatokban kell küzdeniük a játékosoknak, így egy kellemes csapatépítő is kisülhet.

A jó idő érkezésével elengedhetetlennek tűnik, hogy ezek a népi fajátékok is előkerüljenek és mindenki összemérhesse a tudását.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..