Telefonszám: +36-70-314-4958 vagy +36-70-310-1201. Email: info@humaninnov.hu

Népi fajátékaink

Népi fajátékok

A népi fajátékainkat elsősorban olyan rendezvényekre ajánljuk, amelyek fontosnak tartják a hagyományőrzést, a népi kultúra értékeinek közvetítését. Célja, hogy visszaidézze, és interaktív módon a mai kor embere számára is élvezetessé tegye a régi korok szokásait.

Egyre népszerűbbek, köszönhetően az igényes, minőségi megmunkálásuknak és hogy sok mai játéktól eltérően itt valóban kell használnunk az erőnket és/vagy az ügyességünket.

Sokan egyfajta kapocsként gondolnak rá múlt és jelen között.

 

A népi fajátékok csomag sokféle játékból áll. A legnagyobb eleme a négykosaras körhinta ennek azonban 25 kg/fő a súlyhatára, tehát csak egészen kis gyermekek tudják használni. Ezért leginkább az óvodás korosztály számára ajánljuk.

csigafuttató, szekérverseny, huszárverseny

Csigafuttató, huszár- és szekérverseny

További játékok kicsik számára a csomagban: csigafuttató, szekér- és huszárverseny.

Ezek a tekerős játékok különösen kedveltek e korosztály számára, mert különleges játékok, amikhez az erejüket kell használniuk. Ráadásul a többi gyerekkel közösen tudják játszani, így hozzászoknak a csoportban való működéshez is.

A horgászatnál a kicsi gyerekek odaállnak egy vízzel megtöltött fateknő elé, amelyből horgászbotokkal színes, kézzel festett, fából kifaragott halakat tudnak kihorgászni. A gyerekek rajonganak a színes halakért.

 

Karikadobó, lápjáró

Karikadobó és a lápjáró

A karikadobó hagyományosan fából készült alappal rendelkezik, és fonott vessző karikákat kell rádobálni, melyet egyszerűen imádnak a kicsik, és nem utolsó sorban fejleszti a mozgáskoordinációjukat is.

A lápjáró egy komoly mozgáskoordinációt igénylő játék. Létezik egy- és háromszemélyes változata, mindnél az a feladat, hogy a játékon állva kell haladni úgy, hogy ne essen le a használó. A többszemélyesnél több személynek össze kell hangolnia a mozgását, együtt kell haladniuk úgy, hogy mindenki rajta maradjon a játékon.

 

A szekérhúzás mostanában nagyon nagy népszerűségnek örvend – az egyik gyerek beleül egy mini szekérbe, másik kettő-három gyerkőc pedig húzza. Ez együttműködésre késztető szórakoztató játék.

Nagyobb gyermekeknél, vagy felnőtteknél sincs gond, vannak nagyobb teherbírású játékaink is:

A hordólovaglás például 100 kg/főig használható; egy fa gerendán átbújtatott hordóra ülve kell a gerenda egyik végéről a másikra áthúznia saját magát kötéllel a használónak. Nehéz művelet, mivel a hordó a gerendán oldal irányban is billeg, így közben az egyensúlyát is meg kell tartania.

Az erőpróbán két személy küzd egymás ellen egy 15 cm széles pallón állva. Két bottal küzdenek, aminek a végén szivacs labda van. A feladat: le kell lökni a másikat a pallóról úgy, hogy közben fennmaradjunk. Vajon ki marad talpon?

Hordó célba dobás – Egy felállított fél hordóban képzett lyukon kell átdobni rongylabdákat. Amilyen egyszerű, olyan szórakoztató.

A sajtlabirintusban egy felállított táblán különböző méretű lyukak vannak. Úgy kell feljuttatni egy golyót a tábla tetejére, hogy a golyó nem esik ki. Ezt az ügyességi játékot a felnőttek és a gyerekek egyaránt nagyon szeretik.

Malom – A hagyományos társasjáték nagyméretű változata.

Gólyaláb – A régi klasszikus. Kiváló egyensúlyérzék fejlesztő játék, sok gyakorlást és kitartást igényel.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..