Telefonszám: +36-70-314-4958 vagy +36-70-310-1201. Email: info@humaninnov.hu

Népi fajátékok bérlése

Légváraink és ugrálóváraink mellett közkedveltek a népi fajátékaink. A népi fajátékoknak rengeteg előnye van. Többek között az, hogy a gyermek és a szülő együtt tud játszani, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a felnőttek egyedül is szívesen használják őket.
Ezek általában olyan aktív együttműködésre késztető játékok, amelyek konstruktívak, elgondolkodtatók, egy kis elmélyülésre, nosztalgiázásra is alkalmasak. Gyakran a nagymamák-nagypapák játszanak az unokáikkal, és mivel ezek a játékok nekik jó eséllyel gyerekkori emlékek, sokkal érthetőbb és valóságosabb nekik, mint mondjuk bármelyik modern eszköz egy vidámparkból.

A népi fajátékok könnyedén beilleszthetők olyan programokba, rendezvényekbe, ahol elsődlegesen a hagyományok, a népi kultúra értékei, elemei állnak a középpontban. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek sokkal fogékonyabbak a játékok által, nekik sokkal egyszerűbb átadni a hagyományokat, régmúlt időket így, mintha rájuk erőltetnénk egy unalmas fesztivált, vagy előadást.
Így könnyebben fog érdekelődni a népi kultúra, népzene, néptánc felé is.

A kosaras körhinta felejthetetlen szórakozást nyújt a gyerekeknek.

Kosaras körhinta
A Toldi-erőpróbában mindenki megmutathatja, hogy milyen Toldi Miklós is lakik benne. Mindössze egy rúdra és vaskarikákra van szükség. A játékosoknak egy kézzel kell kitartani egy rudat, amire folyamatosan karikákat pakolnak. Aki a legtöbbet bírja el, az lesz a legerősebb és egyben a játék nyertese. Ugye milyen egyszerűen hangzik? Azonban higgyék el, izzasztó mulatság. Az erős felnőtt férfiak kedvelt mulatsága.

Vannak olyan népi játékok, amik leginkább az ügyességi-, állóképességekre fókuszálnak. Ilyenek például a karikadobás, a gólyaláb.

A legjobb pedig ezekben a játékokban, hogy egyszerre többen is játszhatják.

Az elején furcsának tűnhetnek ezek a játékok, de szinte kivétel nélkül megszereti mindenki a természetes játékokkal való szórakozást.
Megtapasztalják, hogy nem csak a számítógépek és a mobiltelefonok, elektronikus kütyük lehetnek szórakoztatóak.
A hagyományőrzés fontos és jó dolog, de kicsit szórakoztatóbbá tehetjük nem csak gyermekeink, de magunk részére is, ha gondoskodunk a megfelelő játékok jelenlétéről.

Népi fajátékaink bérléséről a következő linken találhat bővebb információt.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..