Telefonszám: +36-70-314-4958 vagy +36-70-310-1201. Email: info@humaninnov.hu

Népi fajátékok karbantartása

Népi fajátékok karbantartás 1

Népi fajátékok karbantartása

Nagyon várjuk már a tavaszt, azt hiszem, ezzel nem vagyunk egyedül. Elég volt a hosszú hideg télből, jöhetne már a napsütéses kellemes idő. Hamarosan kezdődik a szabadtéri programok szezonja. A légvárak mellett az egyik leggyakrabban bérelt termékünk a népi fajátékok. Ezek, időtállóak és egyszerre szereznek örömöt kicsinek és nagyoknak. Fontos megemlítenünk, hogy ezeket a játékokat folyamatosan karban kell tartani. Az esztétikai szempontokon túl megelőzhetjük ezzel, hogy bármelyik lurkó kezébe szálka menjen. Ezzel elkerülhetjük, hogy bármelyik gyereknek rossz élmények maradjanak a fajátékokkal kapcsolatban és csak a vidám percek maradjanak.

 

Mivel egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a népi fajátékok, így eléggé megviseli őket a rendszeres játék, több ezer gyerek és felnőtt kezei között fordulnak meg évről évre ezek a népi fajátékok. Minden darabra odafigyelünk, így egyenként újulnak meg játékaink. Lecsiszoljuk őket, lelakkozzuk, hogy kibírják a szezont. Nekünk is öröm ezekkel a darabokkal foglalkozni és látni azt, hogy milyen boldogságot tudunk elhozni ezzel kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
A gyermekek kacagása, szemük csillogása ránk is varázslatosan hat, s megszépíti mindennapjainkat.

Nézzük mik is tartoznak a népi fajátékaink közé. A legnagyobb a fakosaras körhinta, ami a kisgyermekek egyik kedvence, de a karikadobó, malom, sajtlabirintus, hordó lovaglás, csigafuttató, horgászás, gólyaláb, erőpróba, csirkepofozó, lápjáró, szekérverseny,hordó célba dobás,\”Toldi\” erőpróba azt mondhatom mind egyformán népszerű.

Húsvétkor pedig a nyuszidobáló és a nyuszilabirintus is előkerül. Ezek mind a gyermekeknek, szülőknek és nagyszülőknek közös aktivitásokat eredményeznek és ezek a kellemes emlékek sokáig megmaradnak.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..