Telefonszám: +36-70-314-4958 vagy +36-70-310-1201. Email: info@humaninnov.hu

Szezonkezdő kiskunhalasi rendezvényünk

Április 11-én, szombaton, Kiskunhalason a Sóstó Csárda területén megszervezett V. Gulyásfesztiválon szolgáltattunk a Kétcsúszdás légvárunkkal, Zoomania labdatengeres ugrálónkkal, és a Népi fajátékainkkal.

A Gulyásfesztivál évek óta hagyományosan az első szabadtéri rendezvényünk az adott évben, így mindig nagyon várjuk – hiszen ilyenkor tudjuk kipróbálni új játékainkat, és végre nagyon sok apró és nagyobbacska gyermekkel tudunk találkozni. Mind a résztvevők számára, mind számunkra is szinte ünnep ez a nap minden évben.

Már reggel 8 órától pakolásztunk a gyermekek számára elkerített részen – ahol rajtunk kívül íjászat és kézműves foglalkozások várták még a gyermekeket egész nap.

Hét kapu ördöge

A profibbnál profibb szakácsok már velünk együtt kora reggeltől megkezdték a főzést, így volt alkalmunk néhányukkal személyesen is beszélgetni a kiskunhalasi gulyás összetételéről, fortélyairól, titkairól. A nap folyamán aztán a bográcsok illata is meggyőzött minket arról, hogy itt valóban a környék legprímább szakácsai versengenek. Valami titok lebegett a levegőben! Az ételek elkészülése után pedig volt szerencsénk az egyik bográcsból egy mennyei babgulyást is megkóstolnunk, mely után megnyaltuk mind a 10 ujjunkat!

Izgultunk, mert a népi fajáték csomagunkat új játékokkal bővítettük ki – a Hét kapu ördöge nevű új játékunk nagyon nagy sikert aratott gyermekek és szülők körében egyaránt.

A nap folyamán a legnagyobb sor természetesen most is a labdatengeres ugrálónál alakult ki. A gyermekek szinte hihetetlen módon rajongtak a labdás ugrálóért, mindenki oda akart menni. Hiába, a puha labdák játékossága, a benne való hempergőzés, a velük való játék felejthetetlen pillanatokat ad a gyermekeknek! A játékot nagyon különlegessé teszi a benne kialakított labdatengeres medence rész, és a közel 5000 darab műanyag labda.

Egy családnyi ember jól szórakozik a lápjárón

A népi fajátékokat pedig egymás kezéből vették ki a résztvevő játékosok. Használtak mindent a felnőttek és a gyermekek egyaránt. Négyen beültek a kosaras körhintába, másik három gyerek pedig hajtotta őket. Néha alig győztünk figyelni rájuk, olyan sokan voltak, mert mindannyian szerettek volna belekerülni. A nagyon aprók is szerettek a körhintában ülni, valószínűleg azért is, mert amikor elfáradtak, akkor elszundítottak benne. 🙂

Az ebéd utáni 1 órás időszakra az aprónépek mind elfáradtak, ekkor váltották őket a nagyobbacskák. Ők is a labdatengert imádták a legjobban, de itt a fiúk már össze is birkóztak-bunyóztak a labdatömegben.

Felnőttek és gyermekek együtt játszottak dédanyáink, nagyanyáink játékaival – így a szülők, nagymamák ugyanúgy élvezték a lápjárót, a gólyalábat, a malmot, a sajtlabirintust, vagy éppen a Hét kapu ördögét, mint gyermekeik, unokáik. Igazi kikapcsolódás volt ez mindenki számára, és mi is nagyon jól éreztük magunkat. Végre gyermekek között lehettünk, akik sokan voltak, és szerettek minket és a játékainkat!
Új játékunk, a Hét kapu ördöge pedig osztatlan sikert aratott és a második körhintánk is most debütált, mivel a tavalyi nagy sikerre való tekintettel készíttettünk még egyet, aminek ez volt a próbaköre.

Kicsit távolabb volt egy színpad, de így is áthallatszott hozzánk a hagyományos népi muzsika, a néptánc, a hangulatos ostorcsattogtatás – amitől néha a kisebb gyermekek megijedtek.

A területen összesen 65 bográcsban főztek a baráti, céges, intézményi, egyesületi csapatok, és számtalan népi kézműves kínálta portékáját. A rendezvényt szervező Sóstó Csárda pedig egy 1200 adagos óriás bográcsban főzött gulyást! A vendégek pedig érkeztek közelről, távolról, határon innen és túlról egyaránt.
Ez a rendezvény különösen fontos számunkra minden évben, hiszen szülővárosunk, Kiskunhalas egyik legimpozánsabb programja, így nagyon boldogok vagyunk, hogy ismét részt vehettünk rajta.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..