Telefonszám: +36-70-314-4958 vagy +36-70-310-1201. Email: info@humaninnov.hu

Táborok, kirándulások szervezése gyerekekkel

Kirándulások szervezése gyerekekkel

Amikor gyerekekkel szervezünk programot, könnyen szembetaláljuk magunkat a bennük túltengő energia levezetésének problémájával.

A ma divatos tableteket szívesen részesítik előnyben a gyerekek a szabadidős tevékenységgel szemben.

A manapság megfigyelhető trendek alapján a gyerekek szinte mindig képernyők előtt ülnek, tehát ésszerű alternatíva lehet a mozgásszegény életmód, és a képernyők előtti ülés ellenében inkább a szabadba vinni őket.
Ám sokszor nehéz a gyerkőcök figyelmét lekötni, hiszen az iskolában is folyamatosan figyelniük kell, ezért például egy tábor, vagy kirándulás alkalmával a koncentrálás, tanulás az utolsó dolog, amivel foglalkozni szeretnének.

Ilyenkor célszerű őket kicsit elfárasztani, mondjuk valamilyen játék keretében, pl.: számháború, kincskeresés, vagy bármi olyan tevékenység, amit szívesen csinálnak.

Ha hagyjuk „kitombolni” őket, akkor utána sokkal jobban vehetőek rá a tanulást, figyelmet igénylő feladatokra, vagy akár előadások végighallgatására.
Persze nem szabad túlzásba vinni, mert a végén semmi erejük nem marad, vagy egyszerűen elalszanak 🙂

Ha olyan helyre megyünk, akkor remek alternatívát jelenthet, egy légvár, vagy ugrálóvár bérlése.
A tapasztalat azt mutatja, hogy fejleszti a gyermek mozgáskoordinációját, és a stresszt is oldja, felszabadultabbak lesznek.
Manapság a gyerekeknek nagyon jó fejlesztési lehetőség lehet, kielégíthető a mozgásigényük a légvárazással. Arról nem is beszélve, hogy szívesebben mozognak játék közben szabadon, mint a kötelező testnevelés órákon.

Azonban érdemes vigyázni!
Úgy találtuk, hogy sajnos nagyon sokan forgalmaznak nagyon gyenge minőségű légvárakat, ugrálóvárakat.
Ezek veszélyesek lehetnek, hiszen az anyaguk nem elég vastag, kilyukadhatnak.
Méretük sok esetben nem megfelelő, így instabilak, a legrosszabb esetben fel is borulhatnak.
Ugyanúgy gondot okozhat a kezelő személyzet hiánya, vagy a szakértelmük hiánya.
Részletesebben foglalkoztunk ezzel a témával egy korábbi cikkünkben.

A mi légváraink minden esetben kiváló minőségűek, sőt, vannak egyedileg gyártatott darabjaink is, így emelve mind a biztonság, mind az élvezeti értéket.

A gyerekek fontosak. Figyelnünk kell arra, hogy az egyre sokasodó tanulnivalóik mellett legyen idejük a szórakozásra, kikapcsolódásra is.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..